I lager.

Blöjskal- One Size- KoKoSi (olika prints)

169 kr

KoKoSis Blöjbyxa är en blöjskal med fantastiska fina mönster och mjuk material.

Inlägget sitter på rätt plats tack vare fickor i fram och baksidan. Det passar därför de flesta barn under hela blöjperioden. Det används som vattentätt skydd över en vikblöja eller en formsydd tygblöja, men de kan även användas tillsammans med handdukar eller andra rektangulärt inlägg. På grund av SLIM versionen innebär det att det inte passar utanpå stora formsydda, utan mest de mer tunna. Passar dock jätte bra med vikblöjor, inlägg, prefolds. Allt beror på inläggs storlek.

Blöjan består av ett vattentätt yttertyg  (polyuretanlaminerad polyester) med två flikor (100% PUL).

Inlägg köpes separat.

Vid blöjbyte behöver man byta inlägget bara (absorberande del) oftast och stoppa en ren inlägg mellan flikorna. Skalet går att använda flera gånger under dagen om du känner att det är fräsch, ren och ej fuktigt. Detta gör att du inte behöver ha lika många blöjbyxor som inlägg.

För heltidsanvändning kan man behöva ca 4-5 blöjbyxor och 22-26 inlägg (absoberande del: vikblöja / prefold / insert / booster osv). OBS! det ingår ej inlägg!

Storlek 5 - 14 kg. Detta är en ”Slim” blöjskal och det passar det flesta barn mellan ca 5 - 14 kg. Storleken regleras med knappar på framsidan och i midjan.  

OBS! viktangivelserna är ungefärliga och beror på barnets kroppstyp och vad ni boostar/fyller dem med. Vi upplever att skalet går att använda tidigare än rekommenderad från tillverkaren. Vi skulle säga att det funkar från 3,5 / 4kg. Slim innebär att det är smålare i grenen än dem flesta blöjskal från markaden.

Material

Utsida
100% Polyuretanlaminerad polyester (PUL)

Tvättråd: 

Tvätta max i 60 grader med oparfymerat tvättmedel utan zeoliter och mindre än 5% tvål . 

Använd inte sköljmedel eller blekmedel.

Tvätta alltid blöjorna en gång före första användning (kallt går bra!)

Bajsblöjor töms först i toaletten, gärna genom att använda duschmunstycket över toaletten och spruta bort det värsta. Innan barnet börjar äta fast föda går dock att tvätta bort direkt i tvättmaskinen eftersom att bajset då är vattenlösligt.

Kom ihåg att separera byxblöjorna från inläggen innan du stoppar dem i tvättmaskinen.

Låt det helst inte gå mer än tre dagar efter att blöjan användes innan den tvättas.

Torkas snabbt i rumstemperatur.

Hängtorkning är bäst för miljön och gör att blöjorna håller längre. Torrtumla inte. 

Just solsken är av samma anledning den bästa fläckborttagaren, men citrontvål eller galltvål är också bra.

Tillverkad i Polen.

100% Polska tyger.

Pb Free