Pocketblöjor

Detta sort av tygblöjor består av 2 delar:

1) Ett skal (TPU eller PUL) med en uppbyggd ficka med mjuk material som känns skönt mot barnet hud. Materialen mot barnet hud är väldigt olika från märke till märke.

Det finns pocketblöjor med Suéde (syntetmaterial), Microfleece (syntetmaterial av polyesterfleece) och Coolmax (syntetmaterial), och alla dessa funkar också som torrskikt. Många upplever att precis polyesterfleece som torrskikt gör att huden reagerar med röda prickar och känns väldigt varm, däremot upplevs coolmax som luftigare.

Undvik att använda polyesterfleece mot huden om du ser att barnet huden är röd, varm, har prickar eller någon form av reaktion. Kolla också om det är själva polyesterfleece ditt barns hud reagerar på eller om det finns tvättmedelrester, i detta fall tvätta de ordentligt i 60 grader med förtvätt och extra skölning. Huden påverkas också om tiden mellan blöjbyte är lång. Men tygblöjor rekommenderas att byta så ofta som möjligt för att huden ska må bättre.  I detta fall prova med att inte vänta mer än två timmar mellan blöjbyte och se om huden mår bättre av det.

Det finns en del märke med bomull mot huden (barnet känner sig blöt). Detta sort suger ganska snabbt då kisset går genom fickan till inlägget snabbt. 

Finns också pocketblöjor av bambyviskos eller bambu/bomull blandning. Man får testa fram olika varianten helt enkelt.

Petite Crown pocketblöja Suede mot huden.
KoKoSi pocketblöja med Coolmax mot huden

2) Inlägg (absorberande material) som man stoppar inuti. Det finns i otroligt många kombinationer: Mikrofiber, bomull, bambuviskos, hampa, hampa & bomull blandning, hampa & bambu blandning.

Vilka sort passar er bäst beror ofta på många faktorer som till exempel: barnet storlek, familjer rutiner, timmar mellan blöjbyten, inlägg mm.

Pocketblöjor är enkla att använda, då de är lätta att sätta på och av, torkar snabbt och finns alltid något märken som passar er.


Inlägg gjord av bambuviskos. Märke KoKoSi.Inlägg gjord av hampa bambu blandning. Märke Petite Crown.


Kika videon för att ha en bättre sammanfattning av vad pocketblöjor är.