Vikblöja birdeye bomull (1st) 68x68cm- KoKoSi

35 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :( Använd kontaktformulär om du vill veta när påfyllning beräknas.

Vikblöjor är gjorda av de finaste bomullsgarnerna. De har bra absorptionsförmåga totalt 145g/m2 bomull med birdeyes vävningsteknik. Denna produkt används för många ändamål, särskilt under blöjperioden/amningsperioden som tygblöja, snuttefilt, swaddle, filt.

Släta kanter! (kanterna är sydda med overlock)

Du behöver antingen snappi, blöjnål eller något att fästa blöjan eller ett skal utanpå. Men med de flesta PUL- och ullskal går det bra ändå att använda utan någon för av fäst, det kommer anpassas till kroppen och blir tight med skalet. Vikblöjorna kan också limpvikas och använda som vanliga inlägg i blöjskal, som booster i AIO eller som inlägg i pocketblöjor.

Material: 100% bomull OEKO-TEX standard 100 certifierad  (birdeye)

Säljs styckvis.

Mått: 68cm * 68cm

Kan krympa ca 11% efter första tvätt. 

Tvättråd: 

Tål 60 grader tvätt enligt tillverkaren och rekommenderar INTE att tvätta i högre grader pga krympning i fibrerna. Tvätt med 1000 centrifugerings varv. Det behövs inte 1200 varv. Blöjorna mår inte bra av högt centrifugering! De slitas snabb om varvet är alltid högt. Använd en tvättmedel utan parfym eller zeoliter. 

Använd ej sköljmedel. 

Av miljöskäl är det även bra att häng torka istället för att torktumla. 

OBS! Torktumla i låg temperatur. 

Lämna ej vikblöjorna i väntan på tvättdag mer än 3 dagar.  Behövs EJ ättika/klor-bad.  Försök att använda och tvätta som så andra sort av kläder (naturmaterial).

Töm bajset i toaletten.

Torktid: snabbt i rumstemperatur..

Tillverkad i Polen

Vi rekommenderar blöjuppröret hemsidan för att lära dig att vika vikblöjor : LÄNK (öppnas i en separat fönstret)