Alvehamn Hemp Dry One Size formsydd

170 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :( Använd kontaktformulär om du vill veta när påfyllning beräknas.

Alvehamn populära formsydda är en inne tygblöja med bra uppsugningsförmåga tack vare en smart blandning mellan hampafleece, hampafrotté och ekologisk bomull. Man reglerar storlek med knapparna fram och i sidorna. Alvehamn Hemp Dry används som den är på dagen, eller med en prefold eller annat inlägg i fickan till natten. Inlägg köpes separat.

Coolpasstyget på insidan leder bort fukten utan att suga åt sig och gör därför att det känns torrare för barnet.


OBS! formsydda behöver en vattentät blöjbyxa i ull/PUL/TPU.

Material
Coolpass 100 % polyester.
Hampafleece och hampafrotté 55 %  hampa och 45 % ekologisk bomull, Öko-Tex 100

Nattblöjorna är Onesize och passar från ca 6 kg till 17kg. Viktangivelserna är ungefärliga och beror på barnets kroppstyp och vad ni boostar/fyller dem med.

Tänk på att med alla naturmaterial uppnås full uppsugning först efter flera tvättar.

Tvätt:

Tvätta blöjorna i 60 grader med oparfymerat tvättmedel utan zeoliter och mindre än 5% tvål . Använd inte sköljmedel eller blekmedel.

Tvätta alltid blöjorna en gång före första användning. Tänk på att full uppsugning för naturmaterial uppnås först efter flera tvättar.

Bajsblöjor töms först i toaletten, gärna genom att använda duschmunstycket över toaletten och spruta bort det värsta. Innan barnet börjar äta fast föda går dock att tvätta bort direkt i tvättmaskinen eftersom att bajset då är vattenlösligt.

Kom ihåg att separera byxblöjorna från inläggen innan du stoppar dem i tvättmaskinen.

Låt det helst inte gå mer än tre dagar efter att blöjan användes innan den tvättas.

Hängtorkning är bäst för miljön och gör att blöjorna håller längre. Just solsken är av samma anledning den bästa fläckborttagaren, men citrontvål eller galltvål är också bra.